Ambassade van België in Jordanië

België in Jordanië

Welkom op onze website!

U bent een Belg die onlangs naar Jordanië is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Amman? U reist als toerist door Jordanië en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Jordanië gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen. 
 

Veiligheid van de Belgen in het buitenland

Door de gebeurtenissen in Syrië en Irak, de recente aanslagen en de antiterreuracties wordt het terreurniveau in België gehandhaafd op niveau 3. We vragen u extra waakzaam te zijn. Als u in het buitenland verblijft, als expat of reiziger, geven we u daarbij ook nog de raad geregeld onze reisadviezen te raadplegen en elementaire voorzorgsmaatregelen te nemen. Het verdient eveneens aanbeveling het advies van de lokale autoriteiten strikt op te volgen. Tot slot kunt u het best uw reis registreren via https://travellersonline.diplomatie.be.

 

Nieuws

23 jan

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden dat de Europese Unie dit jaar het wisselende voorzitterschap van het Kimberley Proces (KP) zal waarnemen. Het KP is het centrale platform in de strijd tegen de handel in conflictdiamanten.

23 jan

10th Annual Conference on European Space Policy: toespraak van vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders.

23 jan

Toespraak van vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders ter gelegenheid van de start van het Belgische voorzitterschap van de Benelux.

22 jan

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag in Brussel een onderhoud gehad met Mahmoud Abbas, President van de Palestijnse Autoriteit.

22 jan

België, Nederland en Luxemburg vieren dit jaar onder Belgisch voorzitterschap 60 jaar Benelux-samenwerking.