Ambassade van België in Jordanië

België in Jordanië

Welkom op onze website!

U bent een Belg die onlangs naar Jordanië is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Amman? U reist als toerist door Jordanië en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Jordanië gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen. 

Openingsuren en afspraken

De ambassade is geopend voor het publiek van zondag en donderdag, van 8u30 tot 16u00.

Telefonische verzoeken: zondag tot donderdag, van 8u30 tot 13u00. Voor vragen over visa kunt u contact opnemen met de TLS-kantoren op de volgende nummers (Jordanië: +96265823384 / Irak: +9647835415201).

Voor legalisaties of enige andere consulaire dienst (vernieuwing van paspoort, afgifte certificaten, etc.), dient u een online afspraak te maken.

Afspraken zullen dagelijks (zondag tot donderdag) beschikbaar zijn vanaf 13u00. De afspraak is beperkt tot 1 persoon. 2 personen kunnen alleen aanvaard worden indien zij tot dezelfde familie behoren.

Bezoekers dienen de volgende hygiënische regels te volgen:

  • Indien u ziek geweest bent of enige symptomen hebt vertoond gedurende de laatste 2 weken, wordt u vriendelijk verzocht niet te komen. Dit geldt eveneens indien u samenleeft met iemand die ziek geweest is of COVID-19-symptomen heeft vertoond in de laatste 2 weken;
  • Uw temperatuur zal gemeten worden. In geval van koorts, zal u de toegang tot de ambassade ontzegd worden;
  • Het dragen van een mondmasker is verplicht;
  • Bij het betreden van de ambassade, dient u uw handen te desinfecteren gedurende 1 minuut. Een desinfecterend product zal beschikbaar zijn.

 

Nieuws

25 nov

25 november 2021 markeert de 30ste verjaardag van de internationale campagne "16 dagen activisme tegen gendergerelateerd geweld". Deze campagne loopt van 25 november (internationale dag tegen geweld tegen vrouwen) tot 10 december (internationale mensenrechtendag) met als doel geweld tegen vrouwen en meisjes uit de wereld te bannen.

22 nov

Minister voor Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedenbeleid Meryame Kitir brengt van 23 tot 28 november een werkbezoek aan de Democratische Republiek Congo (DRC). Het bezoek richt zich op vrouwenrechten, gendergelijkheid en gendergerelateerd geweld. Ontmoetingen met Congolese vrouwen en lokale en internationale organisaties die zich bezig houden met deze thematieken staan centraal tijdens het bezoek.

18 nov

Eerder deze maand vond een ongeval plaats in Freetown, de hoofdstad van Sierra Leone, waarbij een tankwagen explodeerde. Meer dan honderd mensen kwamen hierbij om het leven, meer dan honderd anderen raakten gewond en liepen hierbij vaak ernstige brandwonden op. Sierra Leone heeft na het ongeval een hulpvraag ingediend bij het EU-Mechanisme voor Civiele Bescherming, met onder andere een specifieke vraag naar medisch materiaal.

28 okt

Minister van Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedelijk beleid, Meryame Kitir, doet extra inspanningen om de lokale productie van vaccins in Senegal te versterken. Dat heeft ze tijdens een werkbezoek aan Senegal bekend gemaakt. Kitir bezocht er gisteren een aantal initiatieven in het kader van de COVID-19-pandemie.

27 okt

Tijdens haar werkbezoek in Burkina Faso heeft Meryame Kitir, Minister van Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedelijk beleid op 26 oktober het Belgisch regionaal klimaatprogramma voor de Sahel voorgesteld. Het is de eerste keer dat België investeert in een regionaal programma met specifieke focus op internationale klimaatactie.