Ambassade van België in Jordanië

België in Jordanië

Welkom op onze website

 

U bent een Belg die onlangs naar Jordanië of Irak is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Amman? U reist als toerist door Jordanië of Irak en u heeft uw internationaal paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website houdt u ook op de hoogte van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Jordanië en Irak gelden en informeert u over de actualiteit van het buitenlandse beleid van België, culturele evenementen en andere nuttige informatie.

Openingsuren en afspraken

De Ambassade van België in Amman is open voor het publiek van zondag tot donderdag van 9.00u tot 16.00u (enkel op afspraak).

We zijn telefonisch bereikbaar van zondag tot donderdag, van 9.00u tot 12.00u (vragen over visa enkel via e-mail).

Voor vragen over het indienen van een visumaanvraag, gelieve contact op te nemen met TLScontact (Jordanië: +962 6 582 33 84 / Irak: +964 78 3541 5201).

Voor legalisaties en andere consulaire diensten (paspoortaanvragen, certificaten, enz.) moet u eerst een online afspraak maken.

Nieuws

20 Mar

Van 22 tot 27 maart 2023 brengen Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit de Koningin der Belgen een staatsbezoek aan Zuid-Afrika.

18 Mar

België verwelkomt de hernieuwing, vandaag 18 maart 2023, van het Graaninitiatief voor de Zwarte Zee (“Black Sea Grain Initiative” of “BSGI”), die op 22 juli 2022 door de Verenigde Naties, de Russische Federatie, Turkije en Oekraïne ondertekend werd.

17 Mar

Tijdens een werkbezoek in Oeganda heeft Caroline Gennez, Minister van Ontwikkelingssamenwerking, de resultaten geëvalueerd van het Belgisch internationale samenwerkingsprogramma in Oeganda.

09 Mar

Na 22 dagen bemand te zijn geweest door Belgisch medisch personeel, is het veldhospitaal van B-FAST in Kirikhan op 9 maart gedoneerd aan Turkije.

08 Mar

Dit jaar vieren we de 75e verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, die door alle lidstaten van de Verenigde Naties is onderschreven.