Ambassade van België in Jordanië

België in Jordanië

Welkom op onze website!

U bent een Belg die onlangs naar Jordanië is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Amman? U reist als toerist door Jordanië en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Jordanië gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen. 

Openingsuren en afspraken

De ambassade is geopend voor het publiek van zondag en donderdag, van 8u30 tot 16u00.

Telefonische verzoeken: zondag tot donderdag, van 8u30 tot 12u30. Voor vragen over visa kunt u contact opnemen met de TLS-kantoren op de volgende nummers (Jordanië: +96265823384 / Irak: +9647835415201).

Voor legalisaties of enige andere consulaire dienst (vernieuwing van paspoort, afgifte certificaten, etc.), dient u een online afspraak te maken. Elke bezoeker moet een vaccinatiebewijs of een negatieve PCR-test van minder dan 48 uur overleggen. Indien dit niet mogelijk blijkt, zal de toegang worden geweigerd.

Afspraken zullen dagelijks (zondag tot donderdag) beschikbaar zijn vanaf 13u00. De afspraak is beperkt tot 1 persoon. 2 personen kunnen alleen aanvaard worden indien zij tot dezelfde familie behoren.

Bezoekers dienen de volgende hygiënische regels te volgen:

  • Indien u ziek geweest bent of enige symptomen hebt vertoond gedurende de laatste 2 weken, wordt u vriendelijk verzocht niet te komen. Dit geldt eveneens indien u samenleeft met iemand die ziek geweest is of COVID-19-symptomen heeft vertoond in de laatste 2 weken;
  • Uw temperatuur zal gemeten worden. In geval van koorts, zal u de toegang tot de ambassade ontzegd worden;
  • Het dragen van een mondmasker is verplicht;
  • Bij het betreden van de ambassade, dient u uw handen te desinfecteren gedurende 1 minuut. Een desinfecterend product zal beschikbaar zijn.

 

Nieuws

18 mei

De SheDecides-beweging viert dit jaar haar vijfde verjaardag. In 2017 lanceerden België, Nederland, Denemarken en Zweden de conferentie SheDecides. Het was oorspronkelijk een reactie op de terugtrekking van de regering van de Verenigde Staten met de herinvoering en uitbreiding van de zogenaamde 'Global Gag Rule'. 

17 mei

Het Koninkrijk België, als stichtend lid en gastland van zowel de Europese Unie als de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie, verheugt zich over het verzoek van de Republiek Finland en het Koninkrijk Zweden om lid van de NAVO te worden.

16 mei

Sinds 2004 herinnert de Internationale Dag tegen homofobie, bifobie en transfobie (IDAHOT) op 17 mei er ons aan dat discriminatie tegen LGBTQI+-personen nog steeds veelvuldig voorkomt.

12 mei

Meryame Kitir, minister van Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedenbeleid, heeft op donderdag 12 mei samen met de Palestijnse Premier Shtayyeh het nieuwe bilaterale samenwerkingsprogramma gelanceerd.

12 mei

De Belgische economische missie in het VK eindigt na een gevuld programma met evenementen, business-to-business contacten en ontmoetingen op hoog niveau. Na twee jaar onderbreking, het netwerk van contacten tussen Belgische en Britse operatoren werd hersteld dankzij fysieke aanwezigheden.