Ambassade van België in Jordanië

België in Jordanië

Welkom op onze website

 

U bent een Belg die onlangs naar Jordanië of Irak is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Amman? U reist als toerist door Jordanië of Irak en u heeft uw internationaal paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website houdt u ook op de hoogte van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Jordanië en Irak gelden en informeert u over de actualiteit van het buitenlandse beleid van België, culturele evenementen en andere nuttige informatie.

Openingsuren en afspraken

De Ambassade van België in Amman is open voor het publiek van zondag tot donderdag van 9.00u tot 16.00u (enkel op afspraak).

We zijn telefonisch bereikbaar van zondag tot donderdag, van 9.00u tot 12.00u (vragen over visa enkel via e-mail).

Vanwege technische problemen met betrekking tot de wintertijdwijziging, zijn onze telefoonlijnen tot nader order geopend van 10.00 uur tot 13.00 uur.

Voor vragen over het indienen van een visumaanvraag, gelieve contact op te nemen met TLScontact (Jordanië: +962 6 582 33 84 / Irak: +964 78 3541 5201).

Voor legalisaties en andere consulaire diensten (paspoortaanvragen, certificaten, enz.) moet u eerst een online afspraak maken.

Nieuws

01 dec

Van 5 tot 9 december zal Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid van België, als vertegenwoordiger van Zijne Majesteit de Koning, een economische missie leiden naar Japan.

28 nov

België stuurt via het noodhulpmechanisme B-FAST opnieuw een konvooi met humanitair materiaal naar Oekraïne. Buitenlandse Zaken schenkt vooral materiaal om de burgerbevolking te helpen de winterkoude te doorstaan met o.a. generatoren, slaapzakken, EHBO-kits en soep.

25 nov

25 november is de symbolische dag waar we speciale aandacht hebben voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen. Het betekent ook de kick-off van de jaarlijkse internationale campagne: "16 dagen activisme tegen gendergerelateerd geweld”, met als doel geweld tegen vrouwen en meisjes de wereld uit te bannen.

22 nov

In september begint een nieuwe zitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Maar wat is daar precies aan de hand? En wat zijn de prioriteiten die België in dit multilaterale forum naar voren wil brengen? Om te begrijpen hoe dit belangrijke VN-orgaan werkt, nodigden we Birgit Stevens uit, directeur van de VN-afdeling van onze Federale Overheidsdienst.

18 nov

Voor het vierde jaar op rij kent België 2 miljoen euro toe aan de VN-Ontmijningsdienst (UNMAS) voor activiteiten in Irak en Syrië.