Ambassade van België in Jordanië
Home Naar België komen Visum voor België

Visum voor België

 

Reisupdates

Voor de laatste reisupdates naar België, klik hier.

Informatie over GDPR

Algemene verordening gegevensbescherming. Informatie die aan visumaanvragers moet worden verstrekt betreffende de verwerking in het Visum Informatie Systeem (VIS) van de bij de visumaanvraag kort verblijf meegedeelde persoonsgegevens

Privacy statement. Verwerking van persoonsgegevens in het kader van een visumaanvraag

  Aanvraagprocedure Visa

 

De Ambassade van België in Amman heeft TLScontact aangeduid als externe dienstverlener voor het indienen van visumaanvragen in Jordanië en Irak (Internet Explorer wordt niet ondersteund). Het kantoor is telefonisch bereikbaar op: +962 79 111 44 33 (Jordanië) en +964 78 3541 5201 (Irak).

Indien u verblijft in Jordanië of Irak en een aanvraag wil indienen voor een visum voor België of voor Luxemburg, gelieve de hieronder beschreven stappen te volgen:

Stap1

Ken uw type visa

Klik hier

Stap2

Creëer een account

Klik hier

Stap3

Vul het elektronisch

visa aanvraag formulier in

Klik hier

Stap4

Boek een afspraak bij het visumcentrum van uw keuze

TLS Jordanië 

TLS Irak

Internet Explorer wordt NIET ondersteund!

Stap5

Dien uw paspoort, visa aanvraag formulier en alle ondersteunende documenten in bij het visumcentrum

Gelieve te noteren dat:

  • Het account gebruikt kan worden voor latere aanvragen.
  • U vanaf dit account voor meerdere personen aanvragen kan invullen en verzenden (bv voor familieleden).

U kan enkel een aanvraag voor een Belgisch Schengenvisum indienen als:

  1. België de enige bestemming in de Schengenzone is tijdens uw reis.
  2. Uw verblijf in de Schengenzone hoofdzakelijk in België zal zijn, zowel wat de duur als het doel van uw verblijf betreft.
  3. België de eerste binnenkomst in de Schengenzone is (in geval van een gelijkaardige duur van uw verblijf in meerdere Schengenstaten).

Documenten die in het Arabisch zijn opgesteld, moeten door een beëdigd vertaler naar het Engels of een van de landstalen (Frans, Nederlands, Duits) vertaald worden.

Voor een visum Lang Verblijf (= meer dan 90 dagen), dienen officiële documenten uitgevaardigd door de lokale autoriteiten (huwelijks-, geboorte- en overlijdensakten, politiedocumenten en beëdigde verklaringen) gelegaliseerd te worden alvorens deze bij de aanvraag in te dienen. Klik hier voor alle details aangaande de legaliseringen.

Houders van diplomatieke paspoorten en gezinsleden van EU-burgers kunnen nog steeds hun visa-aanvraag rechtstreeks bij de ambassade van België indienen na het invullen van het visumaanvraagformulier op de website https://visaonweb.diplomatie.be en het boeken van een afspraak via e-mail: amman@diplobel.fed.be.

          Ondersteunende documenten

 

1. Ondersteunende documenten voor een visum Kort Verblijf (type C)

2. Ondersteunende documenten voor een visum Gezinshereniging (type C+D)

3. Ondersteunende documenten voor een visum Lang Verblijf (type D)

4. Ondersteunende documenten voor een terugkeervisum

               Handling Fee

 

  • Visum Kort Verblijf (Minder dan 90 dagen): 80 EUR of 60 JOD.
  • Visum Lang Verblijf (Meer dan 90 dagen): 180 EUR of 135 JOD.

Gelieve te noteren dat de handling fee niet terugbetaald kan worden.

Een bijkomende bijdrage is vereist voor het verwerken van bepaalde visum D-aanvragen. In dit geval dient u het bewijs van de betaling van deze bijkomende bijdrage in te dienen bij jouw visumaanvraag. Zo niet, wordt uw aanvraag als onontvankelijk aanschouwd.

De handling fee moet betaald worden bij het indienen van de aanvraag. In geval de aanvrager is vrijgesteld van het betalen van de handling betekent dit niet automatisch dat hij vrijgesteld is van de bijkomende bijdrage. Voor meer informatie aangaande dit, verwijzen we u graag naar de website van de Dienst Vreemdelingenzaken.

Een service fee equivalent aan 18 EUR (Jordanië) of 40 EUR (Irak) zal gevraagd worden door het visumcentrum. Aanvragers die vrijgesteld zijn van de handling fee zijn niet vrijgesteld van het betalen van de service fee. Let op: voor het maken van een afspraak in een visumcentrum dient geen vergoeding betaald te worden.

 

  De status van jouw visa-aanvraag verifiëren

 

Belgische ambassades en consulaten moeten bepaalde visumaanvragen voorleggen aan de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) van de FOD Binnenlandse Zaken voor finale beslissing, gezien deze de enige bevoegde autoriteit is aangaande de toegang, het verblijf op en verwijdering van het Belgische grondgebied.

De Dienst Vreemdelingenzaken kan u informeren over de procedures of over de stand van zaken van een visumaanvraag. Het callcenter is open van 9.30u tot 12.00u en van 14.00u tot 15u (op maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag) en van 14.00u tot 16.00u op donderdag via het nummer +32 2 488 88 00 en is ook per e-mail bereikbaar: infodesk@ibz.fgov.be. Houd uw dossiernummer of het nummer van het administratief dossier (PSN + 7 cijfers) bij de hand!

Met het dossiernummer kunt u tevens zide status van uw visumaanvraag nagaan op de website van de Dienst Vreemdelingenzaken.

Eens een beslissing genomen werd bij de Dienst Vreemdelingenzaken, zal de aanvrager geïnformeerd worden door TLScontact.